Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2014 09:00 - Как помага Боралин?
Автор: boralin Категория: Рецепти   
Прочетен: 18420 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 03.04.2021 20:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
"Боралин" е серия хранителни добавки на основата на билката Tribulus terrestris (бабини зъби) по рецептите на народния лечител-фитотерапевт Борис Николов.
image

Произведено от фамилната фирма "Боралин" EООД.

              image

ЛЕЧЕНИЕ С БОРАЛИН

          "Боралин" е серия хранителни добавки на основата на билката Tribulus terrestris (бабини зъби) по рецепти и технология на българския фитотерапевт Борис Николов. Произвежда се от фамилната фирма "Боралин" EООД в следните разновидности: Боралин-1 (Tribulus t.) 500 мл, 25 дози; Боралин-3-гел (Tribulus t.) 100 гр, ≈100 апликации; Боралин-4 (Tribulus t., Hypericum perforatum) 510 мл, 21 дози; Боралин-5 (Tribulus t., Crataegus monogyna, Onopordum асаnthium) 510 мл, 21 дози; Боралин-8 (Tribulus t., Taraxacum officinale) 510 мл, 21 дози.

БОРАЛИН-1 (Б1)

 

image

 

Посочената в книгата "Растението убиец на холестеролните плаки" хранителна добавка по рецепта на фитотерапевта Борис Николов представлява стабилизиран екстракт на водна основа от бабини зъби (Tribulus t.), под формата на билков сироп, без захар, подсладен със стевия (Stevia rebaudiana), подходящ и за диабетици. Съвременната маркетингова насоченост на продукта е да допринася за поддържането на нормална функция на половата система. При здравословни проблеми от друго естество се прилагат по-нататък представените комбинации от серията "Боралин", чийто състав е 80% Б1 в комбинации с други екстракти (Б4, Б5 или Б8). Редом с описаните в книгата здравословни ползи, при мъжкия пол Б1 стимулира спермогенезата и секрецията на тестостерон, подобрява качеството и продължителността на ерекцията. При жените нормализира нивото на естроген, чувствително повлиява негативните симптоми при климакс, засилва либидото и кръвообращението в малкия таз. В случаи когато проблемите в половата сфера са с психогенен произход (на нервна почва), се препоръчва Боралин-4 (Б1+Б4).           Фуростаноловите сапонини са фармакологично най-ценната съставка в екстракта от бабини зъби. Медицината е изумена от тяхното свойство да прочистват сърдечносъдовата система от холестеролни микроплаки, които неизбежно човек трупа с годините. Проблемите в половата сфера са индикатор за това. Пръв на този феномен обръща внимание народният лечител Борис Николов, като в клинични проучвания във ВМА и ИСУЛ доказва, че получен по негова технология екстракт от растението прави образуването на плаките обратимо. С годините практика усъвършенства рецептата, открива катализатор, към силата на Tribulus добавя и други билки. Стига до извода, че най-ефикасен е тоталният воден извлек, за разлика от органичните разтворители (етанол, хлороформ), с които екстрахират други производители на подобни продукти в таблетни форми или спиртни тинктури. Дори предложената в тази книга рецепта за обикновен чай би имала по-изразен ефект от тях.       

          Друг сериозен проблем е злоупотребата с продукти от бабини зъби. Въпреки закачливото си име, растението има могъщ биологичен ефект върху организма в резултат на действието на ред съставни вещества: стероидни сапонини и сапогенини, главно фуростанолови сапонини протограцилин и протодиосцин; стероидни сапогенини хлорогенин, хекогенин; флавонолови гликозиди рутин, астрагалин, трибулозид; алкалоиди, органични киселини, минерални соли, тлъсто масло и др. Доколкото зависи от повечето производители на хранителни добавки, тяхната препоръка е продуктите им да се ползват години наред, без прекъсвания. Това може да доведе до излишък на биологично активни вещества, резистентност на организма към целебното им влияние, дори и до обратното им, негативно, въздействие. Б1 се приема 3 пъти дневно по 20 мл след хранене, а Б4, Б5 и Б8 по следната схема в милилитри, отпечатана също и на етикетите на бутилките.

Ден

Сутрин

Обед

Вечер

1

10

10

10

2

15

15

15

3

25

25

25

4-7

30

30

30


За максимален ефект се провежда пълен курс с четири опаковки, приети през десет дни пауза. Ако се прецени курсът да бъде повторен, това трябва да стане не по-рано от два месеца пауза. В повечето случаи за поддържане на резултатите е достатъчен един пълен курс веднъж в годината, профилактично.

БОРАЛИН-3-гел 100 г

(със съдържание на Б3)
image

Боралин-3

  • Масажен дълбокопроникващ гел
  • Регенериращ и тонизиращ ефект
  • За по-добро оросяване

Прилагайте паралелно с вътрешен прием на билкови сиропи Б4 или Б8, според показанията.

 

Произведено с български Tribulus terrestris! image

 

Регенериращ гел 100 гр. с екстракт от бабини зъби (Tribulus terrestris) по рецепта на фитотерапевта Борис Николов. Масажен дълбокопроникващ гел с регенериращ и тонизиращ ефект. Богатият на фуростанолови сапонини екстракт от Tribulus terrestris подобрява кръвооросяването на кожата в дълбочина. Чрез засилването на локалния кръвоток се стимулират регенеративните процеси в съответната област на тялото. За максимален ефект прилагайте локално едновременно с приема на хранителна добавка Боралин-8 или Боралин-4, според съответните индикации. Нанасяйте с масажни движения 3-4 пъти дневно. Бързо засъхване, без мирис и опасност от зацапване на дрехите.

 

Съдържание: Auqa, Tribulus terrestris extract, Panthenol, Carborner, triethanolamine, tocopheryk acetate, Ascorbic acid, Liquid germal plus (Prepylene glycol, Diazolinyl urea, lodoprapynyl, butylcarbamate).

 

Начин на употреба: Продуктът се нанася локално върху кожата 4 пъти дневно. При лица с повишена чувствителност могат да настъпят алергични прояви. Да се избягва контакт с очите. Да се пази далеч от деца. Опаковка: 100 g

 

Произведено в сертифициран цех с внедрена система на управление съгласно стандарта CODEX HACCP (Hazard Analysis Critical Control).

GMP (Good Manufacturing Practices).

ISO22716:2007

„Боралин” е запазена търговска марка.

БОРАЛИН-4

(Комбинация от Б1 и Б4)

image

Билкова хранителна добавка по рецепта на фитотерапевта Борис Николов.

Боралин-4

  • Грижа за гръбнака и нервите
  • При ошипявания
  • Стомашно-чревен комфорт
  • За здрава простата и при безплодие

Допринася за поддържането на нормална концентрация на холестерол в кръвта, подкрепя функциите на нервната, половата, храносмилателната и костната системи. Притежава антиоксидантно и тонизиращо въздействие.

 

 Екстракти от Tribulus terrestris, Hypericum perforatum


510мл


Подсладено със стевия (Stevia rebaudiana)

 

Произведено с български Tribulus terrestris! image

 

   

   ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ: Всички препарати от серията „Боралин” имат клинично доказано свойство да въздействат на холестеролните плаки и да нормализират нивата на мазнините в кръвта. Дължим го на фуростаноловите сапонини, които са фармакологично най-важното вещество в състава на Tribulus t. Фитотерапевтът Николов твърди: "Не е важно колко е холестеролът в кръвта, важното е колко е акумулиран под формата на плаки." По време прием на Боралин серологично се наблюдава достоверно увеличение, поради постепенното разграждане на плаките, което 1-2 месеца след края на курса се нормализира. Комбинацията с други лекарствени растения засилва въздействието спрямо широк кръг страдания. Съответният номер Боралин се препоръчва съобразно придружаващите оплаквания. При отсъствие на такива, терапията се провежда с Боралин-4.

 

      ОШИПЯВАНИЯ: Според фитотерапевта Николов, най-често шиповете (остеофити) са не костни, а калциево-холестеролни кристали, които само външно наподобяват кост при рентгенография. Боралин прави процеса на образуването им обратим. В случаите на ошипявания по гръбначния стълб се изпълнява курс с Боралин-4 и №3-гел. При поражения в големите стави на крайниците – Боралин-8, паралелно с №3.

 

   ГРЪБНАЧНИ ПРОБЛЕМИ: Свойствата на Боралин-4, да премахва ошипяванията и да възстановява оросяването дават облекчение при дегенеративни гръбначни проблеми. При дискова херния например, има шанс постепенно да се възстанови хрущялно-съединителната тъканна пластина, свързваща прешлените на гръбнака. За максимален ефект се използва заедно с Боралин-3-гел, който се нанася с масажиращи движения локално в проблемната зона.

 

   НЕВРОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ: №4 притежава мощно противовъзпалително и детоксикиращо действие, особено ценно при неврити, полиневрит, ишиас, плексит, радикулити и др.

 

   СТАБИЛИЗИРАНИ СЛЕДИНСУЛТНИ СЪСТОЯНИЯ: Комбинацията Tribulus t. и Hypericum perforatum е подходяща за преодоляване последствията след прекаран мозъчен удар и намаляване риска от следващ. Поради силното действие на сиропа, не се прилага в острия период. Не преди лекуващият лекар да позволи употребата на хранителни добавки, паралелно с предписаните лекарства.

 

     СТОМАШНИ ПРОБЛЕМИ: Пациенти на Николов съобщават за облекчение при язва, гастрити и колити. Общото засилване на кръвооросяването в организма нормализира работата на стомашно-чревния тракт, подобрява секрецията, успокоява възпаленията, постепенно разлага камъните в жлъчката. Пие се 15-20 минути преди хранене. За максимален ефект, преди курса с Боралин се препоръчва изследване и при наличие – насрочване от гастроентеролог на пробиотично и антибиотично лечение за Helicobacter pylori.

 

   МАСТОПАТИЯ: Според лечителя Николов, най-честата причина за образуване на болезнени бучки (доброкачествени) в млечните жлези са нарушения в мастния обмен. В подобни случаи №4 се пие в седмицата преди цикъла. За засилване на ефекта може да се прилага паралелно с Боралин-3 масажен гел.

 

     ОСТЕОПОРОЗА: Боралин подобрява кръвоснабдяването на жлезите с вътрешна секреция, което води до нормализиране нивата на хормоните, отговорни за усвояването на калция. Приемът се съчетава с храни и натурални добавки, богати на калций, витамини D и С.

 

     БЕЗПЛОДИЕ: Ако причината за женско безплодие е хормонална, Боралин може да помогне. Пие се в седмицата преди цикъла. При настъпило оплождане, курсът трябва незабавно да се прекрати, поради потенциално абортивното му въздействие. При мъжкия пол се подобряват спермогенезата и потентността. Общото стимулиране на кръвообращението влияе на продължителността и качеството на ерекцията. Със същата цел може да се употребява и Боралин-1 (Б1).

      УВЕЛИЧЕНА ПРОСТАТА И ИМПОТЕНТНОСТ: Боралин №4 нормализира размерите на простатната жлеза и симптомите на затруднено уриниране отшумяват. Ако проблемът е комбиниран с бъбречно страдание, се прилага №8. 

 

Пълният курс с Боралин №4, №5 и №8 е 4 бр. опаковки по 510 мл. Всяка бутилка се изпива по схема с приложената мерителна чаша за 7 дни. Следват 10 дни почивка и се започва следващата, по същата схема. Така четирите опаковки се изпиват за 2 месеца. При необходимост, пълният курс може да се повтори след 2 месеца пауза. Препоръчителната честота на профилактичен прием е един пълен курс, веднъж годишно.


image

Боралин-5

  • Грижа за сърцето
  • Холестеролни плаки

Допринася за поддържането на нормална сърдечно-съдова функция и нормална концентрация на холестерол в кръвта. Притежава антиоксидантно и тонизиращо въздействие.

 

Екстракти: Tribulus terrestris, Crataegus monogyna,

Onopordum асаnthium

510мл

Подсладено със стевия (Stevia rebaudiana)

 

Подходяща комбинация при сърдечно-съдови проблеми, свързани с натрупването на атеросклеротични плаки и влошено оросяване на сърдечния мускул (ИБС).

 

   Произведено с български Tribulus terrestris! image

 

   

     ХИПЕРТОНИЯ: При повишено кръвно налягане без установен произход (eсенциална хипертония), се прилага сиропът Боралин-5. Същият продукт се използва срещу широк кръг сърдечно-съдови проблеми. Ако има данни, че основен фактор на хипертонията е стрес или депресивно състояние, препоръчва се курс с №4. (Имайте предвид, че поради съдържанието на екстракт от жълт кантарион, №4 не се смесва в комбинация с препарати от групата на антидепресантите.) Когато причина за кръвното е установено бъбречно или чернодробно страдание, най-подходящ е №8.

     СЪРЦЕ: Подобряването на оросяването на сърдечния мускул и снижаването на риска от образуване на тромби са решаващи при голям брой сърдечно-съдови страдания. Поради мощното въздействие на Боралин-5, забранява се приемането му в острия период, непосредствено след прекаран инфаркт на миокарда. Употребата му е уместна, заедно с предписаните медикаменти, когато лекуващият лекар прецени, че състоянието на пациента е стабилизирано.

     ТРОМБОФЛЕБИТ: В случаите на затруднено оросяване на крайниците, пациенти съобщават за намаляване и изчезване на болките, изтръпването и характерната "студенина". При разширени вени не се очаква видимо прибиране на вената. Терапията се провежда паралелно със специфичното лечение. За максимален ефект се съчетава заедно с локално приложение на Боралин-3-гел.



 

image

Боралин-8

  • Грижа за ставите
  • В помощ на бъбреците и черния дроб
  • Триглицериди и пикочна киселина

Подкрепя функцията на големите стави, бъбреците и черния дроб. Притежава антиоксидантно и тонизиращо въздействие. Допринася за поддържането на нормална концентрация на холестерол в кръвта.

 

Екстракти: Tribulus terrestris, Taraxacum officinale

 

510мл

 

Подсладено със стевия (Stevia rebaudiana)

 

Произведено с български Tribulus terrestris! image

 

Както всички препарати от серията „Боралин”, №8 също притежава свойството да "изчиства" атеросклеротичните плаки. Силата му е насочена и към придружаващите страдания, а именно:

     КОКСАРТРОЗА И ГОНАРТРОЗА: Подобряването на оросяването на хрущяла и "стопяването" на ошипяванията в големите стави води до намаляване и изчезване на болките и възстановяване на подвижността. За максимален ефект се използва заедно с Боралин-3-гел. Нанася се с масажиращи движения локално в проблемната зона.

      БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ, ПОДАГРА: При камъни с калциев произход може да се постигне постепенно намаляване на размера им и безболезнено изхвърляне. При подагра, подобряването работата на бъбреците връща способността им да обработват пикочната киселина, а диуретичният ефект на Tribulus t. спомага изхвърлянето ѝ от тялото.

     СТЕАТОЗА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ: Нормализирането обмена на мазнините е важно за черния дроб, а общото засилване на оросяването помага на естествените самовъзстановителни способности на този орган. 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

  • Да се пази на място, недостъпно за деца!
  • Дори да се почувствате добре, не спирайте предписаните ви лекарства без лекарска консултация!
  • Да не се превишава препоръчваната дневна доза!
  • При деца и възрастни под 40 кг, както и ако почувствате въздействието на препарата необичайно силно, дозировката се намалява наполовина или повече по преценка.
  • Боралин не оказва влияние на шофирането и работата с машини.
  • Жълтият кантарион в състава на Боралин-4 повишава чувствителността на кожата към UV лъчи. Използвайте слънцезащитни средства с висок фактор за откритите части на тялото, ако планирате излизане в слънчево време.
  • Боралин-4, както и всякакви препарати съдържащи жълт кантарион, не се взимат в комбинация с антидепресанти и психоактивни медикаменти! Не прекъсвайте назначената терапия без консултация със специалист. Имайте предвид, че може да заместите Боралин№4 с №1.
  • Консултирайте се с лекар, преди да предприемете курс с Боралин или самостоятелно приготвен чай от Tribulus t. Макар и рядко, има съобщения за леки странични ефекти, които във фитотерапията се обясняват като "лечебна криза" и отшумяват в рамките на няколко часа, до едно денонощие. Възможни са безсъние, сърцебиене, стомашно разстройство или временно засилване на болките в големите стави. В тези случаи е достатъчно да се прескочат три дози от приема, след което се продължава по схемата.
  • Липидният профил се изследва най-рано един месец след последната доза от курса. Нужно е време да приключат процесите на изчистване на мазнините от кръвта и микроплаките от сърдечно-съдовата система. Планирайте контролен преглед чрез доплер ехография. При процентно по-значителните по размер "запушвания" в повечето случаи се постига достоверно намаляване, а при по-малките е възможно пълно изчистване.
  • При необходимост повторете курса след поне два месеца почивка.
  • Не се прилага в период на ОВИ, при активна бъбречна или стомашно-чревна инфекция. Не се препоръчва при онкологично болни на хормонална терапия. Ако приемате препарати от групата на бета-блокери и диуретици, консултирайте се с лекар преди курс с Боралин. При диабетно болни да се следи кръвната захар, поради възможни резки спадове. Боралин не се употребява при бременност и кърмене. Поради изразените си хормонални въздействия, екстрактите от Tribulus t. имат потенциално абортивно действие. По време на курс за лечение на безплодие е много важно постоянно да се следи за настъпило оплождане и при положителен резултат приемът на Боралин следва незабавно да се прекрати. В народната медицина билката бабини зъби е известна и с лактогонно действие, но липсват задълбочени клинични проучвания, поради което не препоръчваме Боралин в този период.
  • За да се запазят силата и качествата на Боралин, добре е флаконът да се съхранява далеч от пряка слънчева светлина и източници на високи температури, плътно затворен.
  • През седемте дни прием на единична опаковка не се употребява алкохол, тъй като намалява действието на активните вещества - фуростаноловите сапонини. Ограничението не важи в периода на десетте дни почивка.
  • По време на двумесечния курс с всички продукти от серията се рекомендира диетично хранене, умерени физически натоварвания и повече течности. За допълнителен ефект може да се подложите на подходящи физиотерапевтични и балнеологични процедури под лекарско наблюдение.

 

 

Всички хранителни добавки от серията „Боралин” са регистрирани в ОДБХ (Областна дирекция по безопасност на храните). Произведени в сертифициран цех с внедрена система на управление съгласно стандарта CODEX HACCP (Hazard Analysis Critical Control).

GMP (Good Manufacturing Practices).

ISO90001, ISO22000

„Боралин” е запазена търговска марка.

 

  www.boralin.eu Посетете страницата на „Боралин” в Интернет, където можете да намерите книгата „Растението убиец на холестериновите плаки” с автор народният лечител Борис Николов. Тук ще научите повече за историята и действието на "Боралин".  За повече информация и поръчки тел.: 02 8716070 в работни дни от 9 до 18 ч.

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boralin
Категория: Рецепти
Прочетен: 53661
Постинги: 10
Коментари: 1
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031