Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2021 13:54 - БИЛКИТЕ НА НИКОЛОВ (ЧАСТ II) Христова кръв за нерви, рани и стомах
Автор: boralin Категория: Рецепти   
Прочетен: 282 Коментари: 0 Гласове:
0



     В България се срещат 22 вида, но само един от тях е лечебен - Hypericum perforatum
 От древни времена жълтият кантарион е известен като средство, отблъскващо магии и нечистиви сили от всякакъв род. Народната и традиционната медицина единодушно признават ефикасността му срещу половин енциклопедия болести. Пословична е силата му бързо да заздравява рани. През Средновековните войни бил използван за превързване на дълбоки прободни рани от меч. Кантарионът действа болкоуспокояващо, противовъзпалително и заздравяващо. В наши дни немски учени потвърдиха мощното му антибактериално действие. При рани и изгаряния се прилага маслен извлек, получен чрез накисване на цветовете в зехтин. Използвайте стъклена бутилка и оставете на слънце за десетина дни. Тази смес прилагайте при невралгии и ишиас. Една чаена лъжица на гладно ще успокои гастрита и язвата. Същия ефект ще постигнете и с редовното пиене на чай. Жълтият кантарион проявява също и диуретично действие, спомагащо за елиминирането на отпадните продукти от организма. Поради това запарка от билката се препоръчва при подагра и артрити.

image

     Религиозното мислене на народа навремето е свързвало благоухаещия червен сок от цветовете с кръвта и раните на Христос. Една легенда разказва следното: "Когато Йоан, любимият апостол на Господа стоял смъртно опечален под кръста, той грижливо събрал опръсканите със свещена кръв растения, за да ги подари на вярващите като скъп спомен за смъртта на Спасителя." И наистина, червеният сок на ароматната билка предизвиква странното чувство, че в златисто-жълтите цветове има сякаш капка кръв от нашия Спасител. Затова народното наименование на билката е „христова кръв“ или „христова чудотворка“. В много западни страни се нарича „билката на свети Йоан“. Събира се в пълен разцвет около 24 юни, Еньовден, но можете да я намерите и до края на септември. Ако, разбира се, другите билкари не я откъснат преди вас. (Призоваваме всички събирачи, не късайте всичко, което видят очите ви, оставете възможност на растението да се възпроизведе, за да я има същата билка и догодина!)

     За наш късмет, тревопасните животни заобикалят жълтия кантарион. За тях той е отровен. В големи дози е вреден и за хората.

     Жълтият кантарион е сред основните растения в препаратите на народния лечител Борис Николов. В комбинация с тотален воден извлек от бабини зъби (Tribulus terrestris) по негова рецепта, успешно се повлияват гръбначни неволи, холестерол и нерви. При възрастни мъже се облекчават неприятностите с потентността и простатната жлеза, а при дамите – неволите, свързани с климакса. Еликсирът се нарича Боралин-4. Към него добавете и масажния гел Боралин-3 за още по-добър ефект при ставите и гърба.

     Поради въздействието му върху нервната система, жълтият кантарион не бива да се приема едновременно с антидепресанти. Важно е също да се знае, че активното вещество хиперицин повишава чувствителността на кожата към слънчеви лъчи, което може да доведе до сериозни изгаряния. Затова не е добра идея да изпиете чаша чай от жълт кантарион и да отидете на плаж. Добавки с тази билка не бива да се приемат без почивка, поради риск от неприятности с бъбреците. Боралин-4 по рецепта на Борис Николов се пие 7 дни по прогресираща схема, след което се правят 10 дни почивка, преди да започнете следващата опаковка по същата схема. Максимален ефект се постига с 4 бутилки, приети за два месеца.

 

Вижте още: БИЛКИТЕ НА НИКОЛОВ (ЧАСТ I) БАБИНИ ЗЪБИ ТОПЯТ ШИПОВЕ И ПУКАТ ГУМИ, СЛЕДЯТ ГИ С GPS

 

Информация за билкови хранителни добавки

БОРАЛИН по рецепти на фитотерапевта

БОРИС НИКОЛОВ и неговата книга

РАСТЕНИЕТО УБИЕЦ НА ХОЛЕСТЕРОЛНИТЕ ПЛАКИ

image

тук: www.boralin.eu




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boralin
Категория: Рецепти
Прочетен: 53668
Постинги: 10
Коментари: 1
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031